--- title: "Kaarten van medewerkers blokkeren, deblokkeren en sluiten" slug: "blocking-unblocking-and-closing-employees-cards" description: "Blokkeer de kaart van een medewerker bij verdachte activiteit, deblokkeer de kaart zodra het veilig is of sluit hem definitief. Geef een nieuwe kaart uit." updated: 2026-10-27T14:49:25Z published: 2026-10-27T14:49:25Z canonical: "payhawk.com/blocking-unblocking-and-closing-employees-cards" --- > ## Documentation Index > Fetch the complete documentation index at: https://payhawk.com/help/llms.txt > Use this file to discover all available pages before exploring further. # Kaarten van medewerkers blokkeren, deblokkeren en sluiten Met Payhawk kun je het beschikbare geld op een kaart blokkeren door deze te bevriezen (om verder gebruik te voorkomen) als er een frauduleuze transactie heeft plaatsgevonden of als de medewerker een uitgevoerde betaling niet herkent. ## Kaarten van medewerkers blokkeren De kaart van een medewerker bevriezen (blokkeren): 1. Ga in het [Payhawk-webportaal](https://portal.payhawk.com) naar **kaarten** > **alle kaarten**. 2. Selecteer de gewenste kaart door erop te klikken. 3. Schakel de knop **kaart blokkeren** in. 4. Bevestig je keuze in het dialoogvenster door te klikken op **bevestigen**. Zo verandert de naam van de schakelknop in **kaart deblokkeren**. ![](https://cdn.payhawk.com/Help%20desk%20images%20moved/Blocking_unblocking_and_closing_employees_cards_20250508_manual.jpg) ## Kaarten van medewerkers deblokkeren Om de kaart van een medewerker te deblokkeren, doe je het volgende: 1. Ga naar **kaarten** > **alle kaarten**. 2. Selecteer de gewenste kaart door erop te klikken. 3. Schakel de knop **kaart deblokkeren** uit. 4. Bevestig je keuze in het dialoogvenster door te klikken op **kaart deblokkeren**. De naam van de schakelknop verandert dan weer naar **kaart blokkeren**. ## Kaarten van medewerkers sluiten > [!WARNING] > Als een kaart eenmaal is gesloten, kan deze actie niet meer ongedaan worden gemaakt. Alle eerdere kaarttransacties blijven echter beschikbaar in Payhawk voor boekhoudkundige doeleinden. Als je de Payhawk-kaart niet meer nodig hebt, moet je deze sluiten (deactiveren). Als bijvoorbeeld een kaart die aan een voormalige medewerker is gekoppeld nog actief is, moet je deze sluiten en een nieuwe kaart uitgeven op naam van de nieuwe aangewezen medewerker. Merk op dat het overdragen van kaarten tussen medewerkers niet is toegestaan, ook als zij intern een andere functie krijgen. Zo sluit (deactiveer) je de kaart van een medewerker: 1. Ga in het [Payhawk-webportaal](https://portal.payhawk.com) naar **kaarten** > **alle kaarten**. 2. Selecteer de gewenste kaart door erop te klikken. 3. Klik op het optiemenu (drie stippen) en selecteer de optie **kaart sluiten**. 4. Vink in het dialoogvenster het selectievakje aan en klik op **kaart sluiten**. De kaart wordt nu verplaatst naar het tabblad **gearchiveerd**. ![](https://cdn.payhawk.com/Help%20desk%20images%20moved/Blocking_unblocking_and_closing_employees_cards_2_20250508_manual.jpg) ## Handige bronnen - [Je Payhawk-betaalkaart blokkeren en deblokkeren](/help/freezing-and-unfreezing-your-payhawk-card)