Payhawk документацията е в процес на превод. Докато той тече, част от статиите и свързаните ресурси ще са на български, а други на английски. Благодарим за търпението!

Блокиране, отблокиране и закриване на карти на служители

Prev Next

Payhawk ви позволява да блокирате наличните средства по карта, като я замразите (предотвратите по-нататъшното ѝ използване), ако е извършена измамна транзакция или ако служителят не разпознава направено плащане.

Блокиране на карти на служители

За да замразите (блокирате) картата на служител:

  1. В уеб портала на Payhawk отидете на Карти > раздел Карти.

  2. Изберете желаната карта, като кликнете върху нея.

  3. Включете превключвателя Замразяване на карта.

  4. В отворилия се диалогов прозорец потвърдете избора си, като кликнете върху Замразяване. В резултат името на превключвателя се променя на Размразяване на карта.

    Диалогов прозорец за потвърждение на замразяването на карта в уеб портала на Payhawk

Отблокиране на карти на служители

За да размразите (отблокирате) картата на служител:

  1. Отидете на Карти > раздел Карти.

  2. Изберете желаната карта, като кликнете върху нея.

  3. Изключете превключвателя Размразяване на карта.

  4. В отворилия се диалогов прозорец потвърдете избора си, като кликнете върху Размразяване. В резултат името на превключвателя се променя на Замразяване на карта.

Закриване на карти на служители

След като картата е закрита, това действие не може да се отмени. Въпреки това всички предишни транзакции по картата ще останат достъпни в Payhawk за целите на счетоводството.

Когато картата Payhawk вече не е необходима, трябва да я закриете (деактивирате). Например ако карта на служител, напуснал организацията, е все още активна, трябва да я закриете и да издадете нова карта на името на новия определен служител. Имайте предвид, че прехвърлянето на карти между служители не е разрешено независимо от промени във вътрешните роли.

За да закриете (деактивирате) картата на служител:

  1. В уеб портала на Payhawk отидете на Карти > раздел Карти.

  2. Изберете желаната карта, като кликнете върху нея.

  3. Кликнете върху менюто с трите точки и изберете опцията Закриване на карта.

  4. В отворилия се диалогов прозорец поставете отметка в квадратчето за потвърждение и кликнете върху Закриване на карта. В резултат картата ще се премести в раздел Закрити.

    Диалогов прозорец за потвърждение на закриването на карта с отметка за потвърждение

Полезни ресурси