Администраторите на Payhawk могат да свържат Payhawk с Mastercard, което позволява на платформата да получава данни за упълномощавания и сетълмент на транзакциите на картодържателите. Тази връзка осигурява безпроблемна синхронизация и управление на данните за транзакциите в Payhawk.
Препоръчителният начин
Свързването на двете системи се извършва автоматично, когато Администратор на Payhawk в компанията ви свърже първата корпоративна карта Mastercard с Payhawk.
Само Администраторите на Payhawk могат да извършат това първоначално свързване. За целта отидете на таблото на Payhawk, кликнете върху Свързване на карта и следвайте подканите. Друг вариант е да отидете на Карти > Свързани карти и да кликнете върху Нова, за да свържете първата корпоративна карта.
След като Администратор на Payhawk свърже първата карта Mastercard, всички картодържатели в компанията могат да свържат поотделно своите карти Mastercard от Карти > Свързани карти.
Свързване на двете системи
Поддържа се и изрично удостоверяване на Mastercard с Payhawk от Настройки > Интеграции:
В уеб портала на Payhawk отидете на Настройки > Интеграции > Налични интеграции > раздел Свързване на карти.
В полето Mastercard кликнете върху Свързване, след което върху Продължаване.

Ако вашият BIN код е допустим за свързване на карта поотделно, ще се зареди екранът за успешна операция. Кликнете върху Продължаване.

Ако вашият BIN код е допустим за масово свързване на карти:
На следващия екран поставете отметка в квадратчето и кликнете върху Завършване.
На екрана, потвърждаващ, че процесът на интеграция е започнал, кликнете върху Завършване.

Прекъсване на връзката между Mastercard и Payhawk
Прекъсването на връзката между Mastercard и системата на Payhawk няма да закрие свързаните карти Mastercard в Payhawk. Няма да можете обаче да свързвате нови карти Mastercard.
За да прекъснете връзката между Payhawk и Mastercard:
В уеб портала на Payhawk отидете на Настройки > Интеграции > раздел Активни.
В полето Mastercard кликнете върху Прекъсване на връзката.
В отворилия се диалогов прозорец кликнете върху Прекъсване на връзката, за да потвърдите избора си.
