Payhawk документацията е в процес на превод. Докато той тече, част от статиите и свързаните ресурси ще са на български, а други на английски. Благодарим за търпението!

Блокиране на акаунта ви в Payhawk при спешен случай

Prev Next

Ако смятате, че акаунтът на компанията ви в Payhawk е компрометиран, можете веднага да го блокирате. Например, блокирайте го, ако Администратор в Payhawk е споделил данни за вход с измамник по телефона. При блокиране всички потребители излизат от системата, всички карти се замразяват, всички нови плащания се спират, а екипът по сигурността на Payhawk получава сигнал. Само Payhawk може да отмени блокирането, затова използвайте тази опция само при реален спешен случай.

Кой може да блокира акаунт

Администраторите на Payhawk могат да блокират акаунт от раздела Аварийно блокиране в Настройки > Сигурност. Другите потребители не виждат този раздел.

Какво се случва, когато блокирате акаунта си

Блокирането влиза в сила незабавно:

  • Всички в дружеството, включително вие, излизат от уеб портала на Payhawk и от мобилното приложение на Payhawk и достъпът им е спрян. Никой не може да влезе отново, докато Payhawk не отмени блокирането.

  • Всички карти в дружеството се замразяват. Картите на потребителите със спрян достъп се замразяват и във всички други дружества в Payhawk, от които са част.

  • Екипът по сигурността на Payhawk получава сигнал.

  • Всички Администратори на Payhawk получават имейл от support@payhawk.com с въпрос защо акаунтът е блокиран.

  • Всички останали потребители получават имейл от noreply@payhawk.com, че акаунтът им в Payhawk е закрит.

Докато акаунтът е блокиран, не могат да се инициират нови депозити или плащания. Това включва банкови преводи и картови плащания.

Не можете да отмените блокирането в Payhawk. Само Payhawk може да го отмени, след като провери информацията с вас.

Потребители с достъп до повече от едно дружество

Блокирането спира достъпа на всички потребители в блокираното дружество, като това важи за всяко дружество в Payhawk, от което потребителят е част. Картите му се замразяват във всички тези дружества, а не само в блокираното. Например, ако сте потребител в Дружество 1 и Дружество 2 и Администратор на Payhawk блокира Дружество 1, картите ви и в Дружество 1, и в Дружество 2 се замразяват.

Докато Payhawk не отмени блокирането, потребителят изобщо не може да влезе в Payhawk, включително в другите си дружества.

Блокиране на акаунта ви

Тъй като блокирането спира достъпа на всички, Payhawk ви моли да го потвърдите три пъти: стартирате блокирането, отмятате квадратче и въвеждате фраза за потвърждение.

За да блокирате акаунта си:

  1. Отидете в раздела Настройки > Сигурност > Аварийно блокиране.

  2. Кликнете върху Блокиране на акаунта. Отваря се диалогов прозорец, в който е посочено какво се случва, когато блокирате акаунта.

  3. Отметнете квадратчето Разбирам, че и аз ще загубя достъп и не мога да отменя това.

  4. В полето Въведете „Блокирай ме“ за потвърждение въведете „Блокирай ме“.

  5. Кликнете върху Блокиране на акаунта.

Разделът Аварийно блокиране в настройките за сигурност на Payhawk, диалоговият прозорец за потвърждение с квадратчето и фразата за потвърждение, както и екранът Блокирането е в ход.

След това на страницата Сигурност се показва Блокирането е в ход, докато Payhawk блокира плащанията и преводите, извежда всички от системата, изпраща сигнал до екипа по сигурността на Payhawk и изпраща имейл до Администраторите на Payhawk в компанията ви. След като блокирането влезе в сила, излизате от системата и виждате екрана за вход в Payhawk.

Възстановяване на достъпа след блокиране

Само Payhawk може да отмени блокирането. За да възстановите достъпа:

  1. Отговорете на имейла от екипа за поддръжка на Payhawk, изпратен от support@payhawk.com, с подробности за причината за блокирането.

  2. Изчакайте екипът за поддръжка на Payhawk да се свърже с вас и да провери информацията.

След като Payhawk отмени блокирането, всички могат отново да влизат в Payhawk, а картите им се размразяват.

Полезни ресурси