Можете да конфигурирате настройките за видимост и планирани плащания за възстановяване на разходи в Payhawk според изискванията на компанията си.
За повече информация относно определянето на типове разходи за групата ви от дружества вижте статията за управление на типовете разходи на ниво група.
Активиране на възстановяване на разходи и задаване на графици за плащане по подразбиране
Можете да разрешите на служителите в компанията ви да подават заявки за възстановими разходи по следния начин:
В уеб портала на Payhawk отворете превключвателя на приложения в горния ляв ъгъл и отидете на Настройки > Разходи > Типове разходи > Възстановяване на разходи.
Навигирайте до раздел Настройки.
Включете превключвателя.
От падащите списъци задайте следните настройки, като изберете съответните опции:
Ролите в Payhawk, които ще могат да подават заявки за възстановяване на разходи.
Начина за изпълнение на плащанията по подразбиране за възстановяване на разходи в компанията ви.
Незабавно – Задава незабавно плащане като начин за изпълнение по подразбиране при възстановяване на разходи. Служителите го виждат в полето Разходи > Плащане > Потвърждаване на данните.
Конкретна дата от месеца – Задава изпълнението на плащанията при възстановяване на разходи за конкретна дата от всеки месец, която ще определите след това. Служителите я виждат в полето Разходи > Плащане > Потвърждаване на данните.
(Само за Конкретна дата от месеца) Числото, съответстващо на желания ден от месеца, определя деня, в който ще се извърши възстановяването на разходи.
Когато приключите, кликнете върху Запазване на промените.

Начинът за изпълнение на плащанията по подразбиране, определен за типа разход „Възстановяване на разходи“, ще се прилага за всички възстановими разходи, като пробег и дневни.
Деактивиране на възстановяване на разходи
Можете да деактивирате възстановяването на разходи за компанията си по следния начин:
Отворете превключвателя на приложения в горния ляв ъгъл и отидете на Настройки > Разходи > Типове разходи > Възстановяване на разходи.
Навигирайте до раздел Настройки.
Изключете превключвателя.
В отворилия се диалогов прозорец потвърдете избора си и кликнете върху Деактивиране.

Полезни ресурси